A négercsók láttán mindig nosztalgikus érzések fognak el bennünket. Ha titeket is, akkor ideje, hogy kipróbáljátok receptünket!

R24e

HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 5 dkg liszt
A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje | 25 dkg porcukor
A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé | 2-3 evőkanál olaj

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral fedett sütőlemezre kenünk egy 30×30 cm-es lapot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 6-8 perc alatt. Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle.

3. A habhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét, folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, mikor elfogyott, vízgőz fölé helyezett fémedénybe tesszük, és tovább verjük, amíg sűrű, fényes habot kapunk. 3-4 cm magas halmokat nyomuk egy nagy lyukú, sima csöves nyomózsákból a kerek piskótakorongokra.

4. Hűtőben dermesztjük, közben vízgőz fölött/mikróban összeolvasztjuk a csokoládét és az olajat. A négercsókokat bevonjuk (kimártjuk vagy megcsorgatjuk) az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk megdermedni, majd tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 6-8 PERC
KALÓRIA: 103 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre