Ennek a salátának az a különlegessége, hogy nemcsak a húsvéti menü részeként állja meg a helyét, hanem bármilyen húsétel mellett, köretként is.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE (KÖRETKÉNT):

40 dkg zsenge sárgarépa | 20 dkg zsenge zöldborsó | 2 csokor zsenge retek | 3 dl natúr joghurt | 4 főtt tojás | 2 evőkanál ecetes torma | só, frissen őrölt bors | 1 csokor snidling

1. A sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel. Forraljunk fel egy lábosban vizet, sózzuk meg. Amikor forr, dobjuk bele a sárgarépát és a borsót, főzzük 2 percig, majd szűrjük le. Hideg vízzel mossuk át azonnal, hogy lehűtsük.

2. Tegyük egy nagy tálba a répát és a borsót, adjuk hozzá a felkarikázott retket.

3. A joghurtot turmixoljuk össze a tojások sárgájával és az ecetes tormával. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az aprított snidling felét.

4. A tojásfehérjét felcsíkozva adjuk a salátához, majd forgassuk össze lazán az öntettel, végül szórjuk meg a maradék snidlinggel.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 231 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. áprilisi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője