HOZZÁVALÓK EGY 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 6 közepes méretű banán | 10 dkg cukor |1,5 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé forgács | 2 darab banán
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.
3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet, 4 darab, villával pépesített banánt és a cukrot, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a nagyon puha vajjal/margarinnal, és beleforgatjuk a maradék két felkarikázott banánt.
4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy a krémből egy vékony réteg jusson a tetejére és az oldalára is. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni 1 órára, majd csokoládéforgáccsal és banánszeletekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 4875 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre