@idafrosk
Ida Skivenes önmagát élelmiszer-művészként aposztrofálja, és képeit elnézve úgy tűnik, kicsit sem túloz. Ételei nem csupán szórakoztató külsejűek, de Ida a saját bevallása szerint csakis egészséges, ízletes alapanyagokból gyártja őket – talán enélkül nem is lennének ennyire étvágygerjesztőek.
@darynakossar
A művészi vénával megáldott ukrán lány elsősorban gyümölcsökből, zöldségekből és fűszerekből készíti el sajátos alkotásait, amikbe mi első látásra beleszerettünk. Daryna Kossar egyébként ételfotósként kezdte a pályafutását, de úgy tűnik, hogy ennél sokkal több van benne. Szerintünk nincs az a gyerek, aki a tányérjait látva azt mondaná, nem szereti a gyümölcsöt vagy a zöldséget. :)
@leesamantha
Lee Samantha 2008-ban kezdett jobban elmélyedni az egészséges ételek világában, de csak 2011-ben indította el Instagram-fiókját. Ő nem egyetlen képet alkot meg a tányéron, hanem egy egész történetet mesél el az ételekkel. Nem véletlen, hogy nemzetközi márkák is felkérték már, hogy dolgozzon nekik.
@jacobs_food_diaries
Laleh Mohedi, a kreatív anyuka 2015-ben döntött úgy, hogy a kisfiának olyan palacsintát készít, ami oroszlánt formáz, innentől pedig nem volt megállás. A barátai ösztönözték arra, hogy elindítsa Instagram-oldalát, ahol azóta is szebbnél szebb, egészséges alapanyagokból készült ételkölteményekkel szórakoztatja a kicsiket és azt gondoljuk, hogy a nagyokat is.
@howaboutacookie
Selena Kohng szabadúszó író, aki egészen véletlenül csöppent a művészien megkomponált ételek univerzumába. Az anyuka mindig játékos formában csomagolta be a gyerekei ebédjét, amiket lefotózott, majd a képeket kiposztolta az oldalára – így lett belőle Instagram-sztár. Fotóit elnézve azt kívánjuk, bárcsak valaki nekünk is készítene ilyen csomagokat! :)
@littlemissbento
A japán gasztronómia egyik ága a bentó, aminek a lényege, hogy az ételeket icipici dobozokban tálalják, akárcsak a Little Miss Bento Instagram-fiók szülőanyja, Shirley Wong. A hölgy amellett, hogy hagyományos japán ételekből művészi alkotásokat gyárt, főzést is tanít, illetve szakácskönyvet is ír. Minket meggyőzött a rátermettségéről.
A Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában több gyerekeknek való finomsággal is készültünk, hiszen közeleg a gyereknap! A magazint május 3-tól keressétek az újságárusoknál!
Szöveg: D.A.
Fotók: Instagram