HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 darab császárzsemle | 3 teáskanál vaj | 20 dkg sonka (szeletben) | 20 dkg gouda sajt + 5-10 dkg reszelve a sütéshez | 1 evőkanál mustár | 1 evőkanál méz | só, bors | 1 evőkanál Worcester-szósz
1. A félbevágott zsemléket vajazzuk meg, mindegyikbe tegyünk egy-egy szelet sonkát és sajtot.
2. A maradék vajat olvasszuk fel, keverjük el a mustárral, a mézzel, sóval, borssal és a Worcester-szósszal. Locsoljuk meg a tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezett szendvicseket az öntettel.
3. A résekbe szórjunk reszelt sajtot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra a zsemléket kb. 20 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 526 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg, még több melegszendvics variáció társaságában.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter