HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 tojásfehérje | 2 evőkanál kukoricakeményítő | fél csomag sütőpor | só, bors | 80 dkg csirkemellfilé | olaj a sütéshez
A körethez: 30 dkg rizstészta | 2 szál sárgarépa | 1 kisebb cukkini | 10 darab koktélparadicsom | 2 gerezd fokhagyma | 2 evőkanál szójaszósz | 1 evőkanál fehér szezámmag
1. A bundához felverjük a tojásfehérjéket, nem kell kemény habot készítenünk, inkább krémes állagú legyen. Belekeverjük a keményítőt, a sütőport és 1 kávéskanál sót, csipet borsot.
2. A húsokat ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a tésztában.
3. Forróra melegített, kb. 2 ujjnyi olajba tesszük úgy, hogy a szeletek sütés közben ne érjenek össze. Oldalanként 2-3 percig sütjük őket, majd papírtörlőn lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.
4. A rizstésztát megfőzzük. A zöldségeket megmossuk, a sárgarépát, fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a koktélparadicsomot félbevágjuk, majd (wokban) pirítani kezdjük 2 evőkanál olajon. Mikor megpuhultak, a leszűrt tésztához keverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, pár perc alatt összesütjük. A legvégén megszórjuk a szezámmaggal, és a forró húsok mellé tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 604 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter