HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1,5 kg újburgonya | 20 dkg csemegeuborka | 1 dl tejföl | só, bors | 4 dl sűrű görög vagy török joghurt | 1 szál póréhagyma | 1 kis fej lila hagyma
1. Az alaposan megmosott, ledörzsölt burgonyát megfőzzük héjában, majd kihűtjük, felkockázzuk.
2. Az uborkát is felkockázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, borsot és a joghurtot, összekeverjük. A burgonyát besózzuk, a joghurtos keverékhez forgatjuk. Karikára vágott póréhagymát és finomra vágott lila hagymát szórunk a tetejére.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 372 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter