HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
A brownie-hoz: 10 dkg vaj/margarin | 10 dkg étcsokoládé | 2 tojás | 10 dkg cukor | 5 dkg liszt
A tálaláshoz: 4 dl hideg habtejszín | 2 evőkanál porcukor | 2 darab banán
1. A brownie-hoz gőz felett összeolvasztjuk a vajat/margarint és a csokoládét, kicsit hűlni hagyjuk. Az egész tojásokat géppel kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládés keveréket és a lisztet, simára keverjük.
2. 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt. Teljesen kihűtjük. Kb. 20 dkg-nyit szétmorzsolunk kézzel.
3. A tejszínt habbá verjük a porcukorral, felszeleteljük a banánt. Összeállítjuk a desszertet: a poharak aljába tejszínhabot kanalazunk, majd banánszeleteket fektetünk rá, megszórjuk brownie-morzsával. A pohár tetejéig folytatjuk a rétegezést úgy, hogy hab és morzsa zárja a sort. Azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 863 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Kis-Varga Judit, a Csak a puffin blog szerzője