Ha délelőtt megcsináljátok, délután már falatozhattok belőle. Előre szólunk, hogy egy szeletnél nem lehet megállni...

HOZZÁVALÓK EGY 16 SZELETES TORTÁHOZ:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 3 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 6 dkg liszt
A krémhez: 30 dkg eper | 7,5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 5 dl hideg habtejszín | 1 kávéskanál zselatin
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | friss eper

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd beleforgatjuk a sárgáját, végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszából egy kb. 22 cm átmérőjű, illetve egy kb. 18 cm átmérőjű kerek lapot kenünk sütőpapírral fedett sütőlemezre, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 8-10 perc alatt. Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a nagyobb tortalapot.

3. A krémhez megtisztítjuk az epret, felkockázzuk. 20 dkg-ot felforralunk 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk, végül besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt és a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatin, végül a maradék 10 dkg felkockázott epret.

4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy egy vastagabb rétegben a tetejére is jusson, illetve a kisebb és a nagyobb lap közti részt is kitöltse. Mélyhűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt egyenletesen bevonjuk a tetejét a vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval. Friss eperrel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC + FAGYASZTÁS
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 221 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós