HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:
3 tojás | 15 dkg barna nádcukor | 20 dkg étcsokoládé | 15 dkg vaj/margarin | 8 dkg liszt | 15 dkg mascarpone
A krémhez: 10 dkg málna | 4 evőkanál porcukor | 35 dkg mascarpone friss málna, áfonya, menta a díszítéshez
1. A tésztához az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal/margarinnal, a tojásos masszához adjuk a liszttel és a mascarponéval együtt. Fakanállal összekeverjük, majd egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába kenjük a masszát.
2. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük (nem baj, ha kicsit még ráragad a tészta, mert nem szabad kiszárítani).
3. A krémhez a málnát leturmixoljuk a porcukorral, majd elkeverjük a mascarponéval. A kihűlt brownie tetejére kenjük, végül megszórjuk gyümölcsökkel, mentalevéllel.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA:4800 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője