Három érvet is tudunk a cupcake mellett: gyors, látványos és annyira finom, hogy dupla adagot érdemes készíteni belőle.

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

2 tojás | 12 dkg cukor | 10 dkg vaj/margarin | 1 teáskanál sütőpor | 20 dkg liszt | 4 evőkanál mogyorókrém | 3 evőkanál natúr joghurt | 2 darab banán
A krémhez: 1 dl habtejszín | 5 evőkanál mascarpone | 6 evőkanál mogyorókrém | 3 dkg durvára vágott mogyoró

1. A tésztához az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kicsit megolvasztott vajat/margarint. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mogyorókrémet, a natúr joghurtot és a két, villával összetört banánt, simára keverjük.

2. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírformákkal, majd félig megtöltjük a masszával. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

3. A krémhez habosra keverjük a tejszínt a mascarponéval, hozzáadjuk a mogyorókrémet, azzal is kikeverjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.

4. A muffinok tetejére nyomjuk csigavonalban, majd megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 300 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője