Gyereknap alkalmából természetesen olyan reggeli dukál, amit a kicsik örömmel fogyasztanak.

HOZZÁVALÓK 10 PALACSINTÁHOZ:

1 tojás | 2 evőkanál barna nádcukor | 1 teáskanál sütőpor | 20 dkg liszt | 5 dkg vaj, olvasztva | 4 evőkanál tej | 4-5 darab kivi | 4 darab banán | málna- és áfonyaszemek

1. A tojást robotgéppel felhabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, az olvasztott vajat és a tejet. Kis méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat (nem kell alá olaj a benne lévő vaj miatt).

2. A palacsintákat félbevágjuk, az egyik fele lesz a dínó teste. A másik feléből kialakítjuk a nyakat, fejet és a farkat, valamint a taraját a hátán, farkán. Kiviből lábakat készítünk, banánból farkat és fejet. A szeme áfonyából lesz, a taraját málnákkal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 190 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője