Végre beköszöntött a várva várt jó idő és vele együtt a grillételek szezonja. Használjátok ki mindenképpen!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | 1 dl balzsamecet | 1 dl száraz vörösbor | 1 dl víz | 1 teáskanál cukor | 1 dl olívaolaj | 4 darab cukkini (80 dkg) | só

1. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a vörösbort, a vizet, a cukrot és az olajat, elkeverjük.

2. A szárvégeitől megfosztott cukkinit felkarikázzuk, a pácba tesszük 1-2 órára. Kivesszük, lecsepegtetjük, grillrácson vagy grilllapon közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Közvetlen sütés után sózzuk. Kínálhatunk mellé bulgurt, kuszkuszt.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA: 165 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Szöveg: Gyugyi Péter