HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | 1 dl balzsamecet | 1 dl száraz vörösbor | 1 dl víz | 1 teáskanál cukor | 1 dl olívaolaj | 4 darab cukkini (80 dkg) | só
1. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a vörösbort, a vizet, a cukrot és az olajat, elkeverjük.
2. A szárvégeitől megfosztott cukkinit felkarikázzuk, a pácba tesszük 1-2 órára. Kivesszük, lecsepegtetjük, grillrácson vagy grilllapon közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Közvetlen sütés után sózzuk. Kínálhatunk mellé bulgurt, kuszkuszt.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA: 165 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Szöveg: Gyugyi Péter