Ragacsok eltüntetése
Soha ne induljatok el zacskók, szalvéták és nedves törlőkendők nélkül. Piknik közben nem lehet megúszni a maszatos kezeket, a zacskóba pedig beledobhatjátok a hulladékot.
Jeges élvezet
A thermo kulacsokba mindig tegyetek néhány jégkockát, így nem kell az üdítő felmelegedése miatt aggódni és utána ezeket a poharakba is kitölthetitek.
A praktikum jegyében
A zománc lemezek törhetetlenek, nem áznak el a salátától és mivel többször is felhasználhatóak, környezetbarát megoldásnak számítanak, szemben a papírral.
Tálalásból jeles
Mindig legyen a kosárban egy plusz tálca és néhány kisebb nagyobb tányér az egyszerűbb tálalás érdekében.
A szendvics a barátunk
Mivel pokrócon késsel villával enni nem a legkényelmesebb, törekedjetek arra, hogy kézzel is fogyasztható ételekkel készítsetek be a piknikezéshez.
Borozáshoz
Ha meglepetésként bort is szeretnétek felszolgálni, ne felejtsétek otthon a bornyitót.
Szorosan záródó edények
Használjatok jól záródó műanyag edényeket az ételek szállításához, sőt, csomagoljátok be őket külön zacskókba. Nincs nagyobb bosszúság, mint a kiömlött szószokat törölgetni piknikezés helyett.
Jéggel jobb
Romlandó és hűvösen tartandó ételek mellé mindig tegyetek jégakkut, akár többet is, hogy kibírják addig, míg elfogyasztjátok őket.
Előkészítés nélkül egy lépést se
A zöldséget, gyümölcsöt mindig mossátok meg és szeleteljétek fel otthon, a piknikezés közben nem biztos, hogy lesz rá lehetőségetek.
Szállítás okosan
A régi lekváros üvegekben biztonságosan tudjátok a sót, a borsot, az olívaolajat, esetleg az ecetet vagy a salátaöntetet szállítani. Ráadásul látványos is.
A Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában arra vonatkozólag is találtok ötleteket, milyen ételekkel készüljetek a piknikezésre. A magazin június 7-től keressétek az újságárusoknál!
Szöveg: D.A.
Forrás: jamieoliver.com, bbcgoodfood.com
Fotó: Thinkstock, Pinterest, jamieoliver.com