HOZZÁVALÓK 22-25 DARABHOZ:
A tésztához: 2 dl víz | 1 dl tej | 1 dl napraforgóolaj | csipet só | 15 dkg liszt | 4 tojás
A málnakrémhez: 40 dkg málna (fagyasztott) | 3 evőkanál porcukor | 50 dkg mascarpone | 2,5 dl hideg habtejszín
Az öntethez: fél dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé
1. A tésztához a vizet felmelegítjük a tejjel, az olajjal és csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. 1 percig kevergetjük, míg összeáll ruganyos tésztalabdává, majd kézi mixerrel addig keverjük, amíg a tészta kicsit visszahűl. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan elkeverjük a tésztát.
2. A tésztamasszát sima csöves habzsákba töltjük, majd diónyi gombócokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 160 °C-on még 10 percig, míg aranyszínűek lesznek.
3. A krémhez sűrűre főzzük a málnát a porcukorral, átnyomjuk szitán/szűrőn, hogy a magokat eltávolítsuk. A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a málnapürét, alaposan elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A profiterolok alján késsel lyukat hasítunk, beletöltjük a málnakrémet.
4. Tálalás előtt az öntethez a forró tejszínt ráöntjük az összetört csokoládéra, fél percig állni hagyjuk, majd simára elkeverjük. A csokoládéöntetet a felhalmozott profiterolra öntjük.
ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC
SÜTÉS: 15 + 10 PERC
KALÓRIA: 169 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője