A nyári melegben sokszor azokat a fogásokat kultiváljuk, amik nem terhelik meg túlzottan a hasat. Akárcsak ez a recept.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg cukkini | só, bors | 2 gerezd fokhagyma | olívaolaj | 10 dkg bébispenót | 25 dkg ricotta | 10 dkg sűrített paradicsom | 1 teáskanál szárított oregánó | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) | 15 dkg reszelt sajt (pl. gouda, edami, trappista) | 1 marék bazsalikom a tálaláshoz

1. A szárvégeitől megfosztott cukkinit vékony, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk hosszában egy szeletelőgéppel. Kiterítjük, alaposan besózzuk, így pár perc alatt sok vizet kienged, és könnyebben formázható lesz.

2. A finomra vágott fokhagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bébispenótot, amikor kicsit összeesett, le is vesszük a tűzről. A ricottát a spenóthoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, alaposan eldolgozzuk a krémet.

3. A sűrített paradicsomot kikeverjük kevés borssal és oregánóval. A sózott cukkinilapokat lemossuk, lecsepegtetjük, ismét kiterítjük. Megkenjük a ricottás krémmel, mindegyikre kanalazunk egy kis paradicsompürét, majd feltekerjük.

4. A tekercseket szorosan egymás mellett elhelyezzük egy kiolajozott tűzálló tálban, ráöntjük a hámozott paradicsomot, majd alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Tálalás előtt frissen vágott bazsalikomlevelet szórunk rá.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 20-25 PERC
KALÓRIA: 404 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter