Kánikulaűző üzemmódra kapcsoltunk, ugyanis ezt a meleget már nem lehet elviselni hűsítő finomságok nélkül.

HOZZÁVALÓK KB. 15 GOMBÓCHOZ:

2,5 dl tej | 2,5 dl habtejszín | 10 dkg cukor | 3 tojássárgája | 1 kisebb csokor menta, apróra vágva
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé

1. A fagylalthoz felforraljuk a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a cukorral villával elkevert tojássárgáját, majd ismét felmelegítjük, de nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, míg besűrűsödik.

2. Teljesen kihűtjük, fagylaltgépben elkészítjük, a kész fagylaltba beleforgatjuk az aprított mentalevelet. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük.

3. Az étcsokoládét megolvasztjuk, majd sütőpapírra vagy fóliára borítjuk, vékonyan elsimítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Amikor megkötött, összetörjük, a fagylaltot az így kapott csokoládélapokkal tálaljuk.

TIPP: A csokoládét apróra vágva a mentával együtt is beleszórhatjuk az elkészült fagylaltba, esetleg az olvasztott csokoládét is belekeverhetjük a kész fagylaltba mélyhűtés előtt.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 134 KCAL/GOMBÓC

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. júniusi számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós