Meggyes-kivis triffle, a gyümölcsös kényeztetés
HOZZÁVALÓK 6-8 ADAGHOZ:
A piskótához: 2 tojás | 5 dkg eritrit vagy nyírfacukor | 10 dkg rizsliszt
A krémhez: 4 dl hideg habtejszín | 3 dkg eritrit vagy nyírfacukor | 40 dkg natúr joghurt | 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is jó) | 40 dkg kivi
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A piskótához az egész tojásokat elektromos habverővel verjük fehéredésig az eritrittel, majd fakanállal keverjük hozzá a rizslisztet.
2. Terítsük szét a krémet 1,5 cm vastagon egy sütőpapírral fedett sütőlemezen, és süssük készre kb. 10-12 perc alatt.
3. A krémhez verjük habbá a tejszínt, keverjük el az eritrittel és a joghurttal. A meggyet olvasszuk vagy magozzuk ki, a levét fogjuk fel.
4. A piskótát locsoljuk meg foltosan a meggylével, majd vágjuk kockára. Rétegezzük tálba a joghurtos krémet, a gyümölcsöket és a piskótát. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
ELKÉSZÍTÉS: 35 perc
SÜTÉS: 10-12 perc
KALÓRIA: 288 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Színes kedvenc: túrós-áfonyás crumble
A minap a zöldségesnél járva igazán szép áfonyaszemeket láttunk és rögtön bevillant a túrós-áfonyás crumble receptje. Mivel nem túl édes, még a legnagyobb kánikulában is jól esik belőle falatozni – tapasztaltuk. :)
A receptet ide kattintva nézhetitek meg.
Csokimousse torta, amit Gombóc Artúr is megirigyelne
Nem tudtok ellenállni a csokitortának? Érthető, mi is ritkán mondunk rá nemet, hiszen ha minőségi csokiból készül és nem émelyítő – akárcsak a szóban forgó csokimousse torta – ez a desszert maga lehet a megtestesült a mennyország.
Ha felcsigáztunk benneteket, itt találjátok az elkészítési mód leírását.
Kókuszos, barackos túrógolyó, amit még sütni sem kell
Nem hátrány a nyári melegben, ha nem kell órákig állni a sütő mellett, várva, hogy a sütemény elkészüljön. Ilyenkor jól jönnek a túrógolyóhoz hasonló receptek, amik nem csupán gyorsan, sütés nélkül megvannak, de még finomak is.
Ide kattintva megnézhetitek a túrógolyó receptjét.
Túrós-narancsos zabpehelypalacsinta, régi kedvenc új köntösben
Nincs értelme lemondani a palacsintáról a cukorbetegség miatt, ugyanis rengeteg olyan alternatívája létezik, amit inzulinbajjal is lehet fogyasztani. Többek között a szóban forgó receptet is, aminek fotójától már első ránézésre megéhezünk.
A palacsinta receptjét itt találjátok.
Összeállította: D.A.
Fotó: Vrábel Kriszta, Körmendi Imre