A cukorbetegség ma már sajnos népbetegség, de szerencsére kellő odafigyeléssel együtt lehet élni vele. Vegyük például az desszerteket! Ha jól válogatjuk meg az alapanyagokat, máris hódolhatunk az édesség iránti szenvedélyünknek. A cukorbetegek világnapja kapcsán mutatunk pár ízletes receptet.

Meggyes-kivis triffle, a gyümölcsös kényeztetés

HOZZÁVALÓK 6-8 ADAGHOZ:

A piskótához: 2 tojás | 5 dkg eritrit vagy nyírfacukor | 10 dkg rizsliszt
A krémhez: 4 dl hideg habtejszín | 3 dkg eritrit vagy nyírfacukor | 40 dkg natúr joghurt | 40 dkg magozott meggy (fagyasztott is jó) | 40 dkg kivi

1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A piskótához az egész tojásokat elektromos habverővel verjük fehéredésig az eritrittel, majd fakanállal keverjük hozzá a rizslisztet.

2. Terítsük szét a krémet 1,5 cm vastagon egy sütőpapírral fedett sütőlemezen, és süssük készre kb. 10-12 perc alatt.

3. A krémhez verjük habbá a tejszínt, keverjük el az eritrittel és a joghurttal. A meggyet olvasszuk vagy magozzuk ki, a levét fogjuk fel.

4. A piskótát locsoljuk meg foltosan a meggylével, majd vágjuk kockára. Rétegezzük tálba a joghurtos krémet, a gyümölcsöket és a piskótát. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

ELKÉSZÍTÉS: 35 perc
SÜTÉS: 10-12 perc
KALÓRIA: 288 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője

Színes kedvenc: túrós-áfonyás crumble

A minap a zöldségesnél járva igazán szép áfonyaszemeket láttunk és rögtön bevillant a túrós-áfonyás crumble receptje. Mivel nem túl édes, még a legnagyobb kánikulában is jól esik belőle falatozni – tapasztaltuk. :)

A receptet ide kattintva nézhetitek meg.

Csokimousse torta, amit Gombóc Artúr is megirigyelne

Nem tudtok ellenállni a csokitortának? Érthető, mi is ritkán mondunk rá nemet, hiszen ha minőségi csokiból készül és nem émelyítő – akárcsak a szóban forgó csokimousse torta – ez a desszert maga lehet a megtestesült a mennyország.

Ha felcsigáztunk benneteket, itt találjátok az elkészítési mód leírását.

Kókuszos, barackos túrógolyó, amit még sütni sem kell

Nem hátrány a nyári melegben, ha nem kell órákig állni a sütő mellett, várva, hogy a sütemény elkészüljön. Ilyenkor jól jönnek a túrógolyóhoz hasonló receptek, amik nem csupán gyorsan, sütés nélkül megvannak, de még finomak is.

Ide kattintva megnézhetitek a túrógolyó receptjét.

Túrós-narancsos zabpehelypalacsinta, régi kedvenc új köntösben

Nincs értelme lemondani a palacsintáról a cukorbetegség miatt, ugyanis rengeteg olyan alternatívája létezik, amit inzulinbajjal is lehet fogyasztani. Többek között a szóban forgó receptet is, aminek fotójától már első ránézésre megéhezünk.

A palacsinta receptjét itt találjátok.

Összeállította: D.A.

Fotó: Vrábel Kriszta, Körmendi Imre