Egyetlen harapás elég ahhoz, hogy az édes élet élményét megtapasztaljátok. Mi már csak tudjuk, kipróbáltuk!

HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:

50 dkg mascarpone | 4 tojás | 7 dkg cukor | 2 dl lefőzött presszókávé | fél dl rum | 25 dkg babapiskóta | 1 sötét, cukrozatlan kakaópor

1. A mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Dolgozzuk habosra. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a mascarponés krémhez. A kávét keverjük össze a rummal, majd mártsuk meg benne a babapiskótákat.

2. Egy nagyobb tál alját kenjünk meg vékonyan a krémmel, rétegezzünk rá piskótát, erre krémet, majd ismét piskótát. Készítsünk3 réteget, végül szórjuk meg kakaóporral. Fogyasztás előtt hűtsük 4-5 órát, hogy az ízek összeérjenek.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 303 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője