HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 csokor újhagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 1 kg (tölteni való) paprika | 50 dkg paradicsom | 3 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 10 dkg kuszkusz
1. Az újhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, fonnyasszuk meg az olívaolajon.
2. Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Lefedve főzzük takarékon készre a lecsót. Kóstoljuk meg, majd sózzuk, kicsit legyen sósabb a kelleténél. Szórjuk bele a kuszkuszt, fedjük le, hagyjuk, hogy megdagadjon benne, utána tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 246 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője