Tojásos, kolbászos, tejfölös – a lecsónak rengeteg változata létezik, de most egy kevésbé ismert variációt mutatunk, kuszkusszal a főszerepben.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 csokor újhagyma |  3 evőkanál olívaolaj |  1 kg (tölteni való) paprika |  50 dkg paradicsom |  3 gerezd fokhagyma |  só, frissen őrölt bors |  10 dkg kuszkusz

1. Az újhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, fonnyasszuk meg az olívaolajon.

2. Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedve főzzük takarékon készre a lecsót. Kóstoljuk meg, majd sózzuk, kicsit legyen sósabb a kelleténél. Szórjuk bele a kuszkuszt, fedjük le, hagyjuk, hogy megdagadjon benne, utána tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 246 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője