Ha a húsmentes fogások birodalmába kirándulnátok, akkor ajánljuk figyelmetekbe a szezon egyik kedvencét: a cukkinit.

 HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 közepes zsenge cukkini | 1-1 csokor bazsalikom, zsálya, menta, petrezselyem, oregánó | 2 gerezd fokhagyma | 8 evőkanál olívaolaj | 40 dkg feta sajt | 25 dkg koktélparadicsom

1. A cukkiniket vágjuk ketté, a belsejüket kaparjuk ki kanállal. A zöldfűszereket és a tisztított fokhagymát tegyük konyhai aprítóba, adjunk hozzá 4-5 evőkanál olívaolajat, turmixoljuk pépesre. Adjuk hozzá a fetát, dolgozzuk össze a tölteléket.

2. Töltsük meg a kivájt cukkiniket a fűszeres sajtkrémmel, tegyük rájuk a felezett koktélparadicsomokat, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.

3. 220 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 15-20 PERC
KALÓRIA: 462 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője