HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg piros alma | 3-4 evőkanál cukor | 2 rúd fahéj | 2 darab csillagánizs | 4-5 szem szegfűszeg | 20 dkg szeder
1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk. Egy lábasban 15 percig főzzük 7 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt. Ekkor kihalásszuk a fűszereket, külön tálba szedjük és összeturmixoljuk a leves felét.
2. Visszaöntjük a másik részhez, hozzáadjuk a szedret, további 5 percig forraljuk.
3. Levesszük a tűzről, szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hűtőbe tesszük, és jéghidegen tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 106 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője