A reggeli sok esetben a gyorsaságról és könnyű elkészíthetőségről szól, de néha érdemes 20 perccel korábban kelni és fejedelmi lakomát csapni.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

8 szelet fehér kenyér | 4 evőkanál majonéz | 20 dkg szeletelt főtt sonka | 20 dkg cheddar/gruyere (vagy más reszelhető, pikáns sajt) | 3 tojás | só, bors | 1 dl tej | 10 dkg vaj

1. A kenyérszeleteket összepárosítjuk, a belső felüket megkenjük a majonézzel. Megtöltjük a sonkával és a reszelt sajttal. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük a tejjel.

2. A szendvicsek mindkét oldalát belenyomkodjuk a tejes tojásba.

3. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, a szendvicsek mindkét oldalát megsütjük 1-2 perc alatt. Vigyázzunk, nehogy túl melegre hevítsük a vajat, mert úgy könnyen leég.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA 623 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter