HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
8 szelet fehér kenyér | 4 evőkanál majonéz | 20 dkg szeletelt főtt sonka | 20 dkg cheddar/gruyere (vagy más reszelhető, pikáns sajt) | 3 tojás | só, bors | 1 dl tej | 10 dkg vaj
1. A kenyérszeleteket összepárosítjuk, a belső felüket megkenjük a majonézzel. Megtöltjük a sonkával és a reszelt sajttal. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük a tejjel.
2. A szendvicsek mindkét oldalát belenyomkodjuk a tejes tojásba.
3. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, a szendvicsek mindkét oldalát megsütjük 1-2 perc alatt. Vigyázzunk, nehogy túl melegre hevítsük a vajat, mert úgy könnyen leég.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA 623 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter