Vaníliás-sárgabarackos-csokoládés parfétorta, a nyári édességbomba
HOZZÁVALÓK EGY KB. 22 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
Az aljához: 20 dkg csokoládés keksz | 2,5 dkg porcukor | 2 dkg vaj/margarin | 5 dkg étcsokoládé
A parféhoz: 5 tojássárgája |10 dkg cukor | 1 rúd vanília kikapart magjai | 6 dl hideg habtejszín | 20 dkg sárgabarack (magozott mennyiség), felkockázva
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 2 darab sárgabarack
1. Az alaphoz morzsásra törjük a kekszet, összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal/margarinnal és az olvasztott étcsokoládéval.
2. A kekszalapot egy sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű, csatos tortaformába töltjük, jól lenyomkodjuk.
3. A parféhoz gőz fölött csípősre melegítjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliamagokkal (ha beledugjuk az ujjunkat, csíp), majd kihűlésig habbá verjük.
4. Az így kapott tojássárgájás habhoz hozzákeverjük a habbá vert tejszínt és a felkockázott barackot, majd a kekszes alapra öntjük. Legalább 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük.
5. Tálalás előtt vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval borítjuk be a tetejét, a darabolt sárgabarackkal díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 4604 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Lime-parfé, a fanyar kedvenc
A melegben jól esnek az olyan jellegű finomságok, amik amellett, hogy hűsítenek, kicsit a szomjunkat is oltják. A mentás lime-parfé ilyen: bár finom édes, a lime-nak köszönhetően kicsit mégis fanyar, pont az az ízvilág, ami a kánikulát elviselhetőbbé teszi.
A receptet itt találjátok.
Málnás parféalagút, mert a parfét mindenki szereti
A szószátyár Szamár óta tudjuk, hogy a parfét mindenki szereti, így nincs kétségünk afelől, hogy alagútba töltve, csokoládélapokkal és málnával díszítve is mindenki imádni fogja. :)
Így készíthetitek el az édességet.
Málnás-vaníliás fagylalttorta, az ellenállhatatlan
A nyári szülinapok főszereplője a fagylalttorta, amiből mi most egy málnával és vaníliával készült változatot ajánlunk, babapiskótával ölelve. Nincs az a gyerek – és gyanítjuk, hogy felnőtt sem –, aki az édességet látva azt mondaná, köszönöm, nem kérek belőle.
Itt találjátok a torta receptjét.
Levendulafagylalt áfonyaraguval, a kulináris kalandozás
Gondoltunk az ínyencekre is, akik szívesen kísérleteznek nem mindennapi ízekkel, például levendulával. Nekik egy áfonyaraguval készült illatos, fagylaltot hoztunk, mert ez tényleg nem olyasmi, amit minden fagylaltárusnál beszerezhető lenne. Talán csak Bagamérinél. ;)
A recept elkészítéséhez ide kattintsatok.
Szöveg: D.A.
Fotó: Nagy Tünde, Acsai Miklós