Annyira megszoktuk már, hogy a brownie – ahogyan a neve is jelzi – barna, hogy fel sem merül bennünk, hogy fehér csokoládés változatban is elkészíthető. Pedig igen, és így is mennyei!

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:

10 dkg vaj/margarin | 30 dkg fehér csokoládé |  5 tojás | 15 dkg cukor | csipet só| 1 kávéskanál szódabikarbóna | 15 dkg liszt | 10 dkg kókuszreszelék | 10 dkg aszalt vörös áfonya

1. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat/margarint és a fehér csokoládét. Az egész tojásokat lágy habbá keverjük a cukorral. A habhoz adjuk az olvasztott csokoládés részt, végül beleforgatjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet, a kókuszt és az aszalt áfonyát.

2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 25-30 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki!

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 4596 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre