HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:
10 dkg vaj/margarin | 30 dkg fehér csokoládé | 5 tojás | 15 dkg cukor | csipet só| 1 kávéskanál szódabikarbóna | 15 dkg liszt | 10 dkg kókuszreszelék | 10 dkg aszalt vörös áfonya
1. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajat/margarint és a fehér csokoládét. Az egész tojásokat lágy habbá keverjük a cukorral. A habhoz adjuk az olvasztott csokoládés részt, végül beleforgatjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet, a kókuszt és az aszalt áfonyát.
2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 25-30 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki!
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 4596 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre