Ha halváról van szó általában nincs arany középút: vagy szereti az ember, vagy utálja. Ha ti az előbbi kategóriába tartoztok, akkor most nagyon figyeljetek, ugyanis megmutatjuk, hogyan tudjátok otthon is elkészíteni.

HOZZÁVALÓK EGY 15X20 CM-ES TEPSIHEZ VAGY 6 NAGYOBB DARABHOZ:

40 dkg méz | 20 dkg tahini (szezámpaszta) | csipet só | 18 dkg mogyoró és pisztácia vegyesen

1. A mézet felolvasztjuk egy lábasban, kevergetve addig főzzük nagy lángon, amíg hideg vízbe pottyantva kis golyóvá áll össze – nagyjából 15 perc.

2. Egy másik fazékban kevergetve felolvasztjuk a tahinit, majd fakanállal összekeverjük a mézzel. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem fog összeállni, de a végén tökéletesen elkeveredik.

3. Hozzáadjuk a száraz serpenyőben megpirított magvakat is. Formákba öntjük (ha szilikon, nem kell kikenni, ha kerámia vagy fém, folpackkal kibéleljük), hagyjuk kihűlni. Hűtőben hűtve jól szeletelhető.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 3398 KCAL/EGÉSZ ADAG; 566 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője