HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg darált sertéshús | 2 fej vöröshagyma | só, bors | 1 evőkanál mustár | olaj | 1 nagy cukkini | kb. 12 szelet bacon | 3 dl főzőtejszín | 2 dl tej | 20 levél bazsalikom | 1 evőkanál étkezési keményítő
1. A darált húst összekeverjük 1 fej aprított hagymával, sóval, borssal, a mustárral. Pogácsákat formázunk belőle, és mindkét oldalát elősütjük egy serpenyőben kevés olajon.
2. A szárvégeitől megfosztott cukkiniből ujjnyi vastag karikákat vágunk, a húspogácsa tetejére tesszük, és baconba csavarjuk a hússal együtt. Tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig.
3. A másik vöröshagymát finomra vágjuk, lepirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikomlevelekkel. Amikor felforrt, besűrítjük a kevés hideg vízben elkevert keményítővel. Botmixerrel leturmixoljuk, végül a kisült fasírtokhoz adjuk.
ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC
KALÓRIA: 763 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter