A lekvárbefőzéssel járó bonyodalom sokakat elrettent, pedig valójában, ha van egy jó receptünk, gyorsan végezhetünk vele.

HOZZÁVALÓK 6 DARAB 2,5 DL-ES ÜVEGHEZ:

1,5 kg érett nektarin (magozott mennyiség) | 25 dkg cukor | 1 vaníliarúd kikapart magjai | 1 csomag lekvárzselésítő (3:1 arányú) | 70 dkg málna

1. A nektarint megmossuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst feldaraboljuk. Összekeverjük a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal, a lekvárzselésítővel, majd összeturmixoljuk.

2. Lábosba tesszük, kevergetve felforraljuk, forrástól számítva 3-5 percig rotyogtatva főzzük. A még forró lekvárhoz hozzá- adjuk a málnát, ezzel már nem főzzük.

3. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után hűtőbe tesszük.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA: 313 KCAL/ÜVEG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője