A curry jellegzetes ízvilága nemcsak az indiai kultúra kedvence, hanem lassan az egész világé. Ha ti is szeretitek, ezt a receptet ne hagyjátok ki.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé | só | 1 csapott evőkanál currypor | olaj | 2 fej fehér hagyma vagy salotta hagyma | 1 darab friss ananász | 1 darab piros kaliforniai paprika | 2 evőkanál fehérborecet | 1 evőkanál cukor | 2 evőkanál étkezési keményítő

1. A csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, majd megszórjuk egy nagy csipet curryvel. Magas falú serpenyőben lepirítjuk a hús mindkét oldalát kevés olajon, kivesszük, félretesszük.

2. A hagymát finomra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a serpenyőben.

3. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott ananászt, kicsit együtt pirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott kaliforniai paprikát is. Amikor kissé megpirult, ráöntjük a borecetet, kb. 2 dl vizet, megszórjuk a maradék curryporral és a cukorral.

4. Összeforraljuk a ragut, visszatesszük bele a húst, felforraljuk, majd pótoljuk az elpárolgott vizet. Kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, egyet forralunk rajta. Főtt rizst kínálhatunk mellé köretnek.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 349 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter