HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | 3 gerezd fokhagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 50 dkg koktélparadicsom | só, frissen őrölt bors | 1 nagy csokor friss bazsalikom | 35 dkg csirkemellfilé, szeletelve | 10 dkg ecetes kapribogyó | 20 dkg mozzarella
1. Az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a felezett koktélparadicsomokat, enyhén fogyasszuk meg a forró serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az aprított bazsalikomot.
2. A csirkemellszeleteket mossuk meg, töröljük szárazra. Enyhén sózzuk meg a szeleteket, majd felforrósított teflonserpenyőben, kevés olívaolajon süssük elő mindkét oldalukat.
3. Helyezzük őket kerámiatálba, szedjük rájuk a megfonnyasztott koktélparadicsomokat és szórjuk el rajta a lecsöpögtetett kapribogyót. Kézzel tépkedjük rá a mozzarellát, majd 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt. Kínálhatjuk barna rizzsel, teljes kiőrlésű pirítóssal stb.
Egy adag szénhidráttartalma: 12,5 gramm + a köret szénhidráttartalma.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 627 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. július-augusztusi számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője