HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:
30 dkg leveles tészta (friss vagy mirelit is jó) | 5 dkg vaj/margarin, olvasztva | liszt a nyújtáshoz
A töltelékhez: 4 dl tej | 2 dkg vaj | 10 dkg cukor | csipet só | 4 dkg liszt | 4 tojássárgája
1. A kosarakhoz lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a leveles tésztát, a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd 16 korongra vágjuk.
2. Kissé megnyújtjuk (nyújtófával vagy a tenyerünkkel), és a kivajazott muffi nformába nyomkodjuk úgy, hogy a tésztakorong felérjen a forma pereméig.
3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a vajjal, a cukorral és sóval, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert liszttel. Kihűtjük, hozzákeverjük a tojássárgájákat, végül a tésztakosarakba töltjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 15 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 178 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre