Kenyérkészítés az alapoktól
Ha jobbára veszitek a kenyeret, nem pedig magatok sütitek, akkor most tegyetek kivételt, ugyanis a házi cipónak nincs párja. Mi már az illatától is megéhezünk. A receptjét itt találjátok.
Mediterrán túrókrém aszalt paradicsommal, a nyáridéző kedvenc
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
15 dkg túró | 10 dkg feta | 1 dl natúr joghurt | 1 csokor bazsalikom | 5 dkg zöld olajbogyó | 2,5 dkg aszalt paradicsom | 15 dkg koktélparadicsom | só, frissen őrölt bors
1. A túrót villával keverjük össze a fetával és a natúr joghurttal. Keverjük hozzá az aprított bazsalikomot, olívabogyót, a felcsíkozott, aszalt paradicsomot.
2. Fűszerezzük sóval, borssal. Koktélparadicsommal fogyasszuk köztes étkezésnek.
Egy adag szénhidráttartalma: 13 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 10 PERC
KALÓRIA: 301 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, a 160 grammos diéta válogatásunkban.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője
Házi májkrém mindenféle jóval
Májkrémet készíteni nem nagy kunszt, és túl sok alapanyagra sincs hozzá szükség, úgyhogy megéri legalább egyszer kipróbálni. Reggelire, tízórai, uzsonnára, sőt, vacsorára is remek alternatíva.
Ide kattintsatok, ha elkészítenétek.
Currys-csilis zöldborsókrém, nem csak fogyókúrázóknak
A 160 grammos diéta jegyében ugyan fehér kenyeret nem ajánlott fogyasztani – mivel gyors felszívódású alapanyagról van szó –, viszont a teljes kiőrlésű változatot nyugodt szívvel ajánljuk, például currys-csilis zöldborsókrémmel.
Ha kipróbálnátok, ide kattintsatok a receptért!
10 perces lila hagymás túrókrém
Egy emberes szelet fehér kenyér lila hagymával… A párosítás a magyar gasztrokultúra nagy kedvence, ezért biztosak vagyunk benne, hogy túrókrémmel megbolondítva is legalább ennyire ízleni fog.
Itt találjátok a krém receptjét.
Összeállította: D.A.
Fotó: 123RF, Nagy Tünde, Vrábel Kriszta