HOZZÁVALÓK 20-25 DARABHOZ:
A piskótához: 4 tojás | 8 dkg cukor | 1 teáskanál sütőpor | 10 dkg liszt
A töltelékhez: 20 dkg gesztenyemassza | fél dl rum | 2 evőkanál méz
A díszítéshez: 15-20 dkg étcsokoládé
1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb. 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen elkenjük benne a masszát. 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 8-10 perc alatt. Kihűtjük.
2. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és egy kb. 5 cm átmérőjű, sima szélű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. A piskótakorongok egyik oldalát megkenjük mézzel, hogy jobban hozzátapadjon a gesztenye.
3. A rummal meglágyított gesztenyemasszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és a mézzel megkent piskótakorongokra féldiónyi halmokat nyomunk. Egy kanál segítségével lelapítjuk, majd vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 110 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, még több gesztenyés finomság társaságában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós