HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
3 tojás | 12 dkg cukor | 20 dkg mogyorókrém | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 15 dkg liszt | 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 teáskanál sütőpor | 5 evőkanál áfonyalekvár | 2-3 dkg fehér fondant | 24 szem színes drazsé
1. A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a mogyorókrémet, az olvasztott csokoládét, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt, majd papírral bélelt muffinformákban elosztjuk a masszát.
2. 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt. Amikor kihűlt, fondant-ból kialakítjuk a pólyát, drazséból szemeket teszünk rá.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 278 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, még több halloweeni édességgel együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője