Halloweeni meglepetés: sütőtökös, spenótos tökfejpite
HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ PITÉHEZ:
50 dkg leveles spenót (fagyasztott) | 20 dkg mascarpone | só, frissen őrölt szerecsendió | 1 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál liszt | 1 tojás + 1 a kenéshez | 20 dkg sült sütőtökhús | fél csomag leveles tészta (13 dkg)
1. A spenótot felengedjük, serpenyőben felmelegítjük, elkeverjük a mascarponéval, sózzuk, fokhagymát reszelünk bele, csipet szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sült tökhúst is.
2. Egy kerámia vagy fém sütőformába egyengetjük a spenótos masszát, majd a leveles tésztából kivágunk egy akkora darabot, hogy befedje a zöldségmasszát. Szemet, szájat, orrot vágunk ki belőle. A masszára fektetjük, megkenjük a felvert tojással, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + TÖKSÜTÉS
SÜTÉS: 25-30 PERC
KALÓRIA: 1358 KCAL/EGÉSZ PITE
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője
Tetőtől talpig átmelegít: sütőtökös répakrémleves
Ha kedvelitek a kulináris kalandokat, akkor a sütőtökös répakrémleves nektek való, mert cseppet sem szokványos. Vétek lenne kihagyni.
A receptet ezen az oldalon találjátok.
Vegetáriánus ajánlat: csicseriborsós sütőtökcurry
Természetesen azokra is gondoltunk a menü megálmodása során, akik nem fogyasztanak húst. A szóban forgó recept csakis zöldségekkel és fűszerekkel operál, így vegetáriánusként is falatozhattok belőle.
Ha elkészítenétek, kattintsatok ide!
Bő félórás fogás: sütőtökös-tejszínes csirkeragu
A gyorsabb, ugyanakkor laktató fogások szerintünk nem hiányozhatnak egy háziasszony repertoárjából. Amennyiben titeket is sürget picit az idő, ennek a receptnek mindenképp adjatok egy esélyt.
Ide kattintva találjátok meg a receptet.
Az édesszájúak kedvence: sós karamellás-mascarponés sütőtökkrém
A sütőtök édes húsa desszertekben is megállja a helyét. Ha a sütőtökös pite nem a ti világotok, akkor próbáljátok ki a szóban forgó, gazdag ízvilágú pohárkrémet!
Íme, a recept!
Összeállította: D.A.
Fotó: Vrábel Kriszta, Gyugyi Péter