HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 40 dkg sárgaborsó | só | 2 teáskanál curry | 2 szál sárgarépa | fél citrom leve | 1 csokor koriander
A fasírthoz: 50 dkg darált sertéshús | 1 fej vöröshagyma | 1 tojás | 2 teáskanál római kömény | 2 teáskanál só | frissen őrölt bors | 12 dkg zöldborsó | 2-3 evőkanál apró zabpehely | 8 dkg corn flakes | olaj a sütéshez
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajon. Hozzáadjuk a leöblített sárgaborsót, felöntjük 2,5-szeres mennyiségű vízzel, sózzuk, curryvel ízesítjük és elkezdjük főzni.
2. A sárgarépát közben megtisztítjuk, felkockázzuk, akkor adjuk a főzelékhez, amikor már félkemény a sárgaborsó. Amikor a sárgaborsó és a répa is puhára főtt, a harmadát kiszedjük, leturmixoljuk, majd ezzel sűrítjük a főzeléket. Citrom levével ízesítjük, sózzuk, apróra vágott koriandert keverünk hozzá.
3. A darált húst összekeverjük a megtisztított, lereszelt hagymával, a tojással, a római köménnyel, zabpehellyel, sóval, borssal és a megpárolt borsóval. Pogácsákat formázunk belőle, és az összezúzott corn flakesbe forgatjuk. Nagyon kevés olajon kisütjük egy serpenyőben.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 865 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha októberi számában jelent meg, még több főzelékötlettel egyetemben.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője