Szeretitek a diót, ráadásul szívesen kalandoztok más nemzetek ízvilágában? Akkor a humminbird cake-et ne hagyjátok ki!

HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

2,5 dl napraforgó- vagy repceolaj | 3 tojás | 25 dkg cukor | 1,5 dl tejföl | 30 dkg banán (pucolt mennyiség) | csipet só | 1 kávéskanál szódabikarbóna | 25 dkg liszt | 10 dkg darált vagy aprított dió
A mázhoz: 20 dkg natúr krémsajt | 10 dkg puha vaj/margarin | 30 dkg porcukor | 1 csomag vaníliás cukor

1. A tésztához robotgéppel habosra keverjük az olajat, az egész tojásokat, a cukrot, hozzáadjuk a tejfölt és a villával áttört banánt, végül beleforgatjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet, illetve a darált diót.

2. A masszát egy 22-24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett tortaformába töltjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. A máz hozzávalóit habosra keverjük egy keverőtálban, majd átkenjük vele a tortát. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 45-50 PERC
KALÓRIA: 7924 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre