Ma, február 9-én van a nemzetközi pizzanap, az Egyesült Államokban azonban egy egész hónapon át ünneplik a finomságot. Évente megközelítően ötmilliárd darabot adnak el belőle világszerte, a legnépszerűbb feltét a pepperóni, és Japánban például paradicsomszósz helyett majonézes pizzaalapot készítenek. Ebben az összeállításban négy fantasztikus recepttel adózunk a gasztronómiai csoda előtt.

A diétázók kedvence: zöldségalapú pizza

diétás pizza

Nemcsak a diétázók imádják, a gyerkőcöket is könnyen levehetjük a lábukról ezzel a finomsággal. A teljes kiőrlésű kenyérbélből készült tésztához pici kelkáposztát, tojást és reszelt sajtot is keverünk, ettől lesz egészséges és laktató.

A receptet ezen az oldalon olvashatjátok el. 

Amivel jól megtömhetjük a hasunkat: kolbászos, lila hagymás, sajtos pizza

pizza

Ha szívesen utánoznátok az olaszok kemencében sült kedvencét, kísérletezzetek ezzel a recepttel is. Nyugodtan variálhatók a feltétek, akár még kukoricaszemek is elférnek a tetején.

Kipróbálnátok? A receptet itt találjátok.

Vendégvárás olasz módra: Ropogós fűszeres grissini pizzatésztából

Itt találjátok a grissini receptjét.

Cseles csoda a legkisebbeknek: Brownie „pizza” erdei gyümölccsel

pizza

A pizzának álcázott brownie-ból jobb lesz, ha rögtön dupla adag készül. A végtelenül csokis édesség a málnás-mascarponés krémtől még finomabb. A tetejét díszítsétek gyümölcsökkel és mentalevéllel!

A receptért kattintsatok ide!

Összeállította: D. E.

Képek: Nagy Tünde, 123RF, Vrábel Kriszta