HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg fehér spárga + 8 darab a feltéthez, só, 1 teáskanál cukor, 1 darab citrom leve, 1 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál étkezési keményítő, 20 dkg sárgarépa, 8 szelet szárított sonka.
1. Az 1 kg spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Kb. 1,5 liter sós, cukros, citromos vízben megfőzzük.
2. Amikor teljesen megpuhult, leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és az aprított petrezselymet. A kevés hideg vízzel elkevert keményítőt beleöntjük, egyet forralunk rajta.
3. A 8 darab spárgát megtisztítjuk, keresztben félbevágjuk. A répát is megpucoljuk, ugyanakkora hasábokat vágunk belőle, mint a spárga. Fél-fél szárított sonkába tekerjük párosával, majd 190 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 8-10 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 185 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/05. számában jelent meg, még több tavaszi finomság társaságában.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter