HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES SÜTEMÉNYHEZ:
A tésztához: 30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 1 csomag sütőpor | nagy csipet só | 10 dkg porcukor | 1 (kezeletlen) lime reszelt héja 1 nagy tojás | 5 dkg margarin | 10 dkg tejföl
A krémhez: 15 dkg liszt | 3 dl tej | 20 dkg porcukor | 20 dkg margarin | 1 (kezeletlen) lime leve és reszelt héja
A mázhoz: 30 dkg porcukor | 1 lime leve | 1 tojásfehérje | kevés víz
1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, összekeverjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen 20×30 cm-es téglalapokat nyújtunk belőlük. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben (laponként) 7-8 percig sütjük.
3. A krémhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, lehűtjük, majd habosra keverjük a krém többi hozzávalójával. A krémmel két rétegben összetöltjük a lapokat (a tetejére nem kell krém). Egy éjszakán át puhítjuk a hűtőszekrényben.
4. A máz hozzávalóit kézi habverővel simára keverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit folyós legyen (cseppenként adagoljuk, míg elérjük a kívánt állagot). Egyenletesen bevonjuk vele a sütemény tetejét, hagyjuk megszilárdulni.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 7-8 PERC
KALÓRIA: 6398 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg még több vendégváró finomsággal együtt! (A receptet a magazinban a Rama Vajas Íz támogatta.)
Recept: Farkas Vilmos
Fotó: Körmendi Imre