HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
15 dkg szarvacska tészta | 2,5 dl főzőtejszín 20 dkg cheddar sajt, reszelve só, frissen őrölt bors | 1 csokor petrezselyem 5 darab koktélparadicsom | 1 tojás
A paradicsomszószhoz: fél fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj | só, frissen őrölt bors 45 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A tejszínt megmelegítjük, felolvasztjuk benne a reszelt sajtot, ha sűrű, még egy kevés tejjel hígíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
2. A kifőtt tésztát összekeverjük a feldarabolt paradicsommal és a sajtszósszal, hozzákeverjük a felvert tojást.
3. Szilikonos muffinformákba adagoljuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
4. A szószhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, és kb. 20 perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeturmixoljuk. Kihűtjük, és a sajtos tésztafalatokkal kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 178 KCAL/DARAB
A receptek a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelentek meg.
Receptek és fotók: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.