HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 evőkanál olívaolaj | 1 csokor újhagyma | 60 dkg zöldborsó 2 gerezd fokhagyma | 2 evőkanál mascarpone | só, frissen őrölt bors
A frittatához: 20 dkg zöldborsó | 5 tojás 1 kis csokor snidling | olaj a formához
1. Az olajon megpároljuk a finomra vágott újhagymát, hozzáadjuk a borsót, belereszeljük a fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel, puhára főzzük.
2. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a mascarponét, botmixerrel leturmixoljuk a levest, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A frittatához sós vízben megpároljuk a zöldborsót, leszűrjük. A tojásokat felütjük, villával felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az aprított snidlinget (a tálaláshoz félreteszünk egy keveset), sót, borsot, végül a zöldborsót. Olajjal kikent, 20×10 cm-es kerámiatálba öntjük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt. Felkockázzuk, és a snidlinggel gazdagon megszórt leves mellé kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 418 KCAL/ADAG
A receptek a Nők Lapja Konyha 2018/5. számában jelentek meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője.