Zöldborsó-krémleves snidlinges frittatával, amit a gyerekek is imádni fognak!

Sok gyereknek van olyan korszaka, amikor csak a piros vagy éppen a sárga, zöld ételeket hajlandó megenni. Nekik is ajánljuk a következő tavaszi zöldséglevest, amit akár gyereknapra is elkészíthetünk!

zöldborsó-krémleves

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 evőkanál olívaolaj | 1 csokor újhagyma | 60 dkg zöldborsó 2 gerezd fokhagyma | 2 evőkanál mascarpone | só, frissen őrölt bors

A frittatához: 20 dkg zöldborsó | 5 tojás 1 kis csokor snidling | olaj a formához

1. Az olajon megpároljuk a finomra vágott újhagymát, hozzáadjuk a borsót, belereszeljük a fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel, puhára főzzük.

2. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a mascarponét, botmixerrel leturmixoljuk a levest, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A frittatához sós vízben megpároljuk a zöldborsót, leszűrjük. A tojásokat felütjük, villával felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az aprított snidlinget (a tálaláshoz félreteszünk egy keveset), sót, borsot, végül a zöldborsót. Olajjal kikent, 20×10 cm-es kerámiatálba öntjük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt. Felkockázzuk, és a snidlinggel gazdagon megszórt leves mellé kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 418 KCAL/ADAG

A receptek a Nők Lapja Konyha 2018/5. számában jelentek meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője.