Kecskesajtos, sült zöldséges csirkemell – Nyári fogás a javából!

Sokaknak fejtörést okoz, hogy megfelelő mennyiségű zöldséget egyenek, ezért a szezonális alapanyagokat felhasználva most egy olyan húsos fogást mutatunk, amely tele van sárgarépával, cukkinivel és padlizsánnal. Érdemes kipróbálni, ezért a főételért az egész család hálás lesz!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé | só | 1 szál sárgarépa (20 dkg) 1 darab cukkini (30 dkg) 1-1 darab piros és zöld kaliforniai paprika
1 darab padlizsán | 1 fej vöröshagyma | olaj 1 dl tej | 2 dl főzőtejszín 15 dkg kemény kecskesajt (helyettesíthető goudával, edámival, parmezánnal) 4-5 levél friss bazsalikom

1. A szelekre vágott csirkemellet megsózzuk, majd állni hagyjuk, míg a zöldségeket előkészítjük.

2. A tisztított, szárvégüktől/magjaiktól megfosztott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk (a hagymát vékony cikkekre), serpenyőben lepirítjuk nagyon kevés olajon 5 perc alatt.

3. Egy másik serpenyőben olajon megsütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát 5-5 perc alatt, ráöntjük a tejet és a tejszínt, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Kis lángon összeforraljuk, majd ízesítjük az aprított bazsalikommal. A sült zöldségekkel, főtt rizzsel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 534 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/05. számában jelent meg, még több tavaszi finomság társaságában.

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter