HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
20 dkg jázmin rizs, 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zsenge sárgarépa (újrépa), 2 evőkanál méz, 80 dkg sertésszűz, tengeri só, frissen őrölt bors
1. A rizst főzzük puhára bő, lobogó, sós vízben, majd szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, enyhén pirítsuk át benne a curry fűszert, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst. Pirítsuk át, hogy a rizs átvegye mindenhol a fűszert.
2. A sárgarépákat kapargatva pucoljuk meg, mossuk meg, vágjuk ketté hosszában. Teflonserpenyőben rázogatva pirítsuk puhára 2-3 evőkanál olívaolajon és a mézen. Enyhén sózzuk.
3. A megtisztított húst vágjuk 4 cm-es szeletekre, olajjal kikent, forró rácsos serpenyőben grillezzük a húst készre oldalanként 4-4 perc alatt. Alufólia alatt pihentessük tálalás előtt 8-10 percet, ekkor szórjuk meg tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Kínáljuk a répával és a rizzsel.
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/05. számában jelent meg, még több tavaszi finomság társaságában.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.