HOZZÁVALÓK EGY 18 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:
10 dkg natúr joghurt | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás cukor fél dl étolaj + a formához | 2 tojás | 1 csomag sütőpor csipet só | 20 dkg liszt + a formához 25 dkg barackbefőtt, kockára vágva
1. A joghurtot kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tojást. Beleforgatjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül a kockázott barack felét.
2. Kikent, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, a maradék barackot a tetejére szórjuk. 165 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 50-60 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot, tejszínhabot!
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 50-60 PERC
KALÓRIA 2193 KCAL/EGÉSZ PITE
A receptek a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelentek meg.
Recept: Farkas Vilmos
Fotó: Körmendi Imre