Tészta zöldségből! Cukkinispagetti pestóval és koktélparadicsommal

Imádjátok a bolognai spagettit, de a bikinidiéta nem engedi a kalóriadús tésztát? Akkor próbáljátok ki a külföldön már nagy népszerűségnek örvendő, zöldségből készített "tésztát", amelyhez izgalmas feltétet is ajánlunk!

cukkinispagetti

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 nagy cukkini (70-80 dkg) | 8-10 szál bazsalikom, 2 evőkanál napraforgómag vagy fenyőmag, 5 dkg parmezán sajt | 2 dl olívaolaj | só 30 dkg koktélparadicsom

1. A bazsalikomleveleket robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal együtt. A paradicsomokat kettévágjuk.

2. A cukkinit megmossuk, megtöröljük, levágjuk a két végét. Hosszában vékonyan (kb. 3 mm) felszeleteljük, majd a szeleteket szintén 3 mm széles csíkokra vágjuk. (Dolgozhatunk spirálozóval is.)

3. Forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel. A pestóval összeforgatva, a félbevágott (nyers) koktélparadicsomokkal megszórva tálaljuk. Aki szereti, a pestóba tehet 1 kis gerezd fokhagymát is!

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 601 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/6. számában jelent meg, még több zöldségtésztarecepttel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Ételérzés blog szerzője.