HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1,5 kg újburgonya | 70 dkg sárgarépa | 1 csokor újhagyma 7 evőkanál olívaolaj | 1 citrom leve | só, frissen őrölt bors | 1 hosszú szál friss rozmaring | 8 darab alsó csirkecomb (vagy 4 egész csirkecomb, kettévágva) | 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó | 1 dl száraz fehérbor
1. Az újburgonyát alaposan megsikáljuk, felkockázzuk. A tisztított sárgarépát hasábokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Összekeverjük a zöldségeket, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével, megsózzuk. A keveréket tepsibe terítjük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.
2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük fűszersóval, frissen őrölt borssal, majd a zöldségekre fektetjük. Aláöntjük a bort, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 45 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 776 KCAL/ADAG
A receptek a Nők Lapja Konyha magazin 2018/06. számában jelentek meg!
Szöveg és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.