Beszórom a tepsibe, és indulok is! Fehérboros csirkecombok sárgarépával, újkrumplival

Nyáron senkinek sincs kedve a konyhában aszalódni, mikor ezer jobb program várja odakint. Ezekre az esetekre kell néhány olyan recept, amelyek egy szempillantás alatt elkészíthetők. Jó példa erre ez az ínycsiklandó, húsos-zöldséges fogás:

csirkecombok

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1,5 kg újburgonya | 70 dkg sárgarépa | 1 csokor újhagyma 7 evőkanál olívaolaj | 1 citrom leve | só, frissen őrölt bors | 1 hosszú szál friss rozmaring | 8 darab alsó csirkecomb (vagy 4 egész csirkecomb, kettévágva) | 2 evőkanál sültcsirke-fűszersó | 1 dl száraz fehérbor

1. Az újburgonyát alaposan megsikáljuk, felkockázzuk. A tisztított sárgarépát hasábokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Összekeverjük a zöldségeket, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével, megsózzuk. A keveréket tepsibe terítjük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.

2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük fűszersóval, frissen őrölt borssal, majd a zöldségekre fektetjük. Aláöntjük a bort, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 45 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 776 KCAL/ADAG

A receptek a Nők Lapja Konyha magazin 2018/06. számában jelentek meg!

Szöveg és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.