HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
10 dkg bulgur, 20 dkg kápia paprika, 25 dkg padlizsán, 50 dkg paradicsom, extra szűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 30 dkg grillkolbász
1. A bulgurt főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, ha megpuhult. A kicsumázott paprikát és a szárvégeitől megfosztott padlizsánt kockázzuk fel, a paradicsomot daraboljuk össze. Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat. Adjuk hozzá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval, borssal, öntsünk hozzá 1 dl vizet.
2. Főzzük készre a lecsót, majd keverjük el benne a leszűrt bulgurt és az aprított bazsalikomot.
3. A grillkolbászt grill-lapon vagy teflonserpenyőben süssük pirosra, tálaljuk a lecsós bulgurral.
Egy szelet szénhidráttartalma: 48,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 829 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/06. számában jelent meg!
Recept és fotók: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.