HOZZÁVALÓK 10-12 SZELETHEZ:
4 tojás, 8 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 5 dkg darált mák, 25 dkg mascarpone, 1 csomag főzés nélküli zselatin, 20 dkg meggylekvár
1. A piskótához az egész tojásokat robotgéppel verjük habosra, fehéredésig a porcukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd óvatosan keverjük hozzá a mákkal együtt.
2. A masszát terítsük szét egyenletesen sütőpapírral bélelt sütőtepsiben, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 15 perc alatt (ne süssük túl, mert akkor törik, és nem lehet szépen tekerni). Vegyük ki, hagyjuk hűlni 5 percet, majd a sütőpapírral együtt tekerjük fel a piskótát. Hagyjuk így teljesen kihűlni, majd óvatosan válasszuk le a tésztáról a sütőpapírt.
3. A mascarponét robotgéppel keverjük el a zselatinnal, adjuk hozzá a meggylekvárt. Töltsük meg a kitekert tésztát a lekváros mascarponéval, tekerjük fel, és tegyük 2-3 órára a hűtőszekrénybe.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 15 PERC KALÓRIA 172 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha 2018. júliusi számában a 39. oldalán jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.