HOZZÁVALÓK 3 DARAB 5 DL-ES ÜVEGHEZ:
1 kg padlizsán, 1 kg paradicsom, 60 dkg kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika), 50 dkg vöröshagyma olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 10 dkg ecetes kapribogyó (vagy kaprigyümölcs), só, frissen őrölt bors
1. A padlizsánt, paradicsomot, paprikát mossuk meg, kockázzunk fel mindent. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a darabolt zöldségeket, a zúzott fokhagymát, az aprított bazsalikomot és a kapribogyót.
2. Főzzük alacsony lángon kb. 45 perc alatt puhára, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal. Forrón töltsük sterilizált üvegekbe, fedjük le. Fordítsuk meg 5 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Kiváló húsok, krumpliköretek mellé, de fogyaszthatjuk halhoz, esetleg tésztához is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 575 KCAL/ÜVEG
A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.